Å VELGE RETT BUNADSSKO

DEN RETTE BUNADSSKOEN 

 

Vi gir deg våre aller beste tips!

 KLAVENESS ER VÅRT HETESTE TIPS

NORSK TRADSJON PÅ SITT ALLER BESTE

Vi vet hvordan det er… 17.mai kommer og skoene til bunaden eller drakten er vårt største hodebry!! De skal være på hele dagen, vi skal gjerne gå langt i dog i Norge kan vi til og med risikere at det er iskaldt rundt denne datoen. 

389dag

Siden 1957 har Klaveness skofabrikk, ved grunnlegger Dagfinn Klaveness, utviklet lester med perfekt passform og sko med svært god  kvalitet, så når man tar på et par Klaveness bunadssko er de gode på foten med en gang. Skinnkvaliteter er svært myk, man kan få ulike hælhøyder, og bredden varierer også noe.

4ac352c71426dec0e8784cdad5407db3-image

 

 

Og nå har vi også inne en helt fantastisk fin bunadsstøvel. Den er vår nye favoritt, og kjøpes gjerne en halv størrelse for  stor for å kunne ha ullsokker i på de kaldeste høytidsdagene. Og nei, det byr ikke på problemer de dagene ullsokkene kan ligge i  skuffen, for da kan man bare gjøre skoen enda mer komfortabel med en såle i. 

6ddd9467e32cd72ccc8bf078fec449e9-image

 

Gerd er den modellen bunadssko vi selger  med lavest hæl, den har også en svært god bredde. På alle Klaveness bunadssko er spennen mulig å bytte ut til andre varianter, og det er en enkel operasjon.  

Bjørg har en litt høyere hæl, og er bittelitt smalere enn Gerd, men fortsatt er det godt med rom for foten i denne bunadskoen.  

SLIK PLEIER DU BUNADSSKOENE DINE

Klaveness bunadssko har ikke lærsåle, den er glatt slik at man kan danse i de, men sålen tåler væte bedre enn en lærsåle vil gjøre. Skoene er glatt skinn, noe som betyr at de bør smøres med en god skokrem med jevne mellomrom, og det hører med til festdrakten at skoene skinner litt, så å blankpusse skokremen er en god ide. I tillegg bør man impregnere skoene for hver gang de skal ut! 

Etter at de er brukt en hel dag er det lurt å lufte de i frisk luft, så la de tørke skikkelig før man oppbevarer de enten i esken sin (som er en pen «rosemalt» eske) eller i en skopose. 

Lang russ får skomamma til å føle seg lita!

 

EN LITEN HUSKELISTE FØR BUNADSSESONGEN:

  • Kjøp bunadssko i god tid slik at du helt sikkert får din størrelse, gjerne en halv størrelse stor for å få plass til enten en tynn ullsokk, som gjerne kan brukes under strømpebuksa, eller en lærsåle
  • Utstyr deg med tynn ullsokk og lærsåle slik at du er forberedt på all slags vær
  • Husk impregnering dagen før dagen
  • Kjøp strømpebukse

 

DA ØNSKER SKOSTUA DEG EN RIKTIG FIN BUNADSSESONG!!

Har du spørsmål om bunadsskoene, kontakt oss gjerne her